Gisha

Gisha

Functie
Israël/Palestijnse gebieden

Gisha is een Israëlische NGO, opgericht in 2005, met als doel de vrijheid van beweging van Palestijnen, in het bijzonder inwoners van Gaza, te beschermen.

Gisha bevordert rechten zoals vastgelegd in internationaal en Israëlisch recht. De beperkingen die Israël Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza heeft opgelegd, vormen een schending van het fundamentele recht van Palestijnen op vrijheid van beweging.

Omdat vrijheid van beweging een voorwaarde is voor het uitoefenen van andere basisrechten, heeft het werk van Gisha een ‘multiplier effect’ voor het bevorderen van toegang tot onderwijs, werkgelegenheid, medische zorg en familiebezoeken. Door juridische hulpverlening en public advocacy heeft Gisha duizenden mensen geholpen om ondanks bewegingsrestricties toegang te krijgen tot onderwijs, banen en professionele kansen en om zich met familieleden te herenigen. Door middel van publicaties in diverse media en door directe contacten probeert Gisha de publieke opinie, opiniemakers als beleidsmakers te beïnvloeden en hen zich bewust te maken van de mensenrechtensituatie in de Palestijnse Gebieden.

Dit profiel is gebaseerd op de informatie uit het nominatieformulier.   

De ingenomen standpunten komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Links:

Website

Facebook

Video gallery